#ffffff#000000
FCPH Bocholt 1

Nu de play-offs van start zijn gegaan kunnen ook wij niet anders dan onze beste verslaggevers naar de wedstrijden sturen. Een topwedstrijd kan enkel door een topreporter worden omschreven... Hij kon met eigen ogen zien dat er deze keer niet alleen voor de drie pinten werd gegaan.

Thuisspelers Maarten (1e) en Antonio (2e helft) zorgden er voor dat we in numeriek evenwicht waren, een welgekome cadeau tegen deze jeugdige en snelle ploeg.
De wedstrijd golfde heen en weer met volop kansen bij de vleetmuis. De toeschouwers likten hun vingers en tenen af. ‘Wat een spektakel!’ hoorden we van de tribunes rollen.
Na een strakke corner van Martijn werd de bal door een ongelukkige thuisverdediger in eigen doel gedevieerd. De 0-1 was een feit.
Een paar aanvallen verder zorgde een dodelijke thuiscounter echter voor de 1-1. Het wedstrijbeeld veranderde echter niet: beide teams trokken de aanvalskaart (Fons en Bart zouden jaloers zijn). Bij 1 van die aanvallen fusilleerde Martijn de thuiskeeper en zorgde zo voor een 1-2 ruststand.
Na de Spa Reine werden we meer weggedrukt en loerden we met een scheef oog op de tegenaanval. Op een gedevieerde uittrap van Kurt kon Brecht alleen op de keeper afstormen, omzeilde de arme stakker en maakte er al fluitend 1-3 van (het liedje werd hellaas door niemand herkend).
De tegenstander was even van slag maar werd geholpen toen bleek dat we de wedstrijdbal maar met moeite in eigen rangen konden houden. De achillespezen, schouders, liezen, ruggen en 2e adems begonnen op te spelen, maar de deklatgode koos onze zijde en besliste dat de eindstand niet meer veranderde.
Een mooie uitzege die een vervolg breit aan onze sterke terugronde. De achterban is tevreden, en daar doen we het voor hé…

3. Jannick Boonen
  8. Tom Schouteden