Logo vanSVH75
OC'76 1
Logo vanSVH75
SVH75 1

Verslag

De laatste derby op rij speelde zich af op de terreinen van de Chiro. We mogen ons rustig afvragen als de term OC nog valabel is, gezien het jong geweld dat er bij hen op het terrein stond. Het terrein zelf vertoonde dan wel weer alle kenmerken van oud... We kunnen stellen dat we de voorbije jaren toch beter gewoon waren als we op OC gingen shotten.

De wedstrijd zelf dan. We startten verschroeiend en na 1 minuut werd de eerste bal al voor het doel van de tegenstander gedropt. We hadden in de beginfase de wedstrijd volledig in handen en lieten het balletje mooi rond gaan. Het duurde dan ook niet lang voor we op een welverdiende voorsprong kwamen. Tom S. legde de bal mooi langs de thuisgoalie. We gingen nog even verder op ons elan maar verzuimden om de voorsprong te vergroten. Een mooie voorzet van Martijn werd eerst vakkundig gemist door Joey en Jelle kon in de herneming de bal niet plaatsen door het hobbelige terrein. Hij trof de paal. Iets later krijgt Piets nog een mooie kopkans. De verdediging van OC was hem even uit het oog verloren maar hij kon zijn kopbal niet kadreren. Dit alles gebeurde in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Zoals menig eerste klasse trainer zou zeggen in Extra Time: we hadden de match daar moeten dooddoen. Het had 0-3 moeten staan. Stilaan begon ons spel ook te slabbaken en was er niet meer veel te zien op het veld. Michel hield moeiteloos het aantal goede passen per speler bij.
Tijdens de rust bleven Brecht en Chris geblesseerd in de kleedkamer. Het spelbeeld werd hier echter niet beter van. Bij OC waren ook enkele wissels doorgevoerd waardoor er bij hen meer voetballend vermogen was bij gekomen. De tweede helft was ook van een bedenkelijk niveau maar het moet gezegd worden dat OC meer balbezit had. Veel gevaar was er echter niet totdat er in onze verdediging beslist werd om de bal even aan de tegenstander te geven. Uit deze catastrofale pas volgde dan ook de gelijkmaker. Iets later valt ook Piets nog geblesseerd uit en hij wordt vervangen door Michel. Bij het ter perse gaan van dit verslag heb ik nog geen statistieken ontvangen van zijn passing. Ik denk dat we allemaal even benieuwd zijn… Er volgden nog wat kansjes aan beide kanten maar het bleef bij een gelijkspel. Jammer want deze wedstrijd hadden we echt wel kunnen winnen.

Selectie

  1. Brecht Kelchtermans
  2. Chris Lijnen
  3. Fons Elsen
  4. Jannick Boonen
  5. Jelle Kerkhofs
  6. Kurt Vanderheyden
  7. Martijn Deckers
  8. Michel Vandereyt
  9. Tom Schouteden

Statistieken

Onderlinge duels: 7
W 4
V 1
G 2
Doelpuntensaldo: +6
Doelpunten voor: 12
Doelpunten tegen: 6
Clean sheets 4
Grootste winst

SVH75 ‐ 4 ‐ 0

Grootste Verlies

OC'76 ‐ SVH75 3 ‐ 0