Sporting Wijchmaal 2

• 15' : 1-0
  • 25' : 1-1
  • 40': 2-1
  • 50' : strafschop (gemist)

Vorige week werden we op een koude douche getrakteerd na de match, deze keer gebeurde dat al na een kwartier wedstrijd. We wisten eerst enkele keren te dreigen via halve kansjes en plots werd het 1-0 na een mooie actie van de plaatselijke spits.
Afstandsschoten van Jelle, Tom V en Fons gingen respectievelijk nipt, nipt en heel nipt naast.
Na de rust gingen we meer en meer drukken en dat resulteerde halverwege in de gelijkmaker van Martijn die de bal afsnoepte van een verdediger, en de keeper netjes het nakijken gaf: 1-1. Jelle werd kort daarna foutief gestopt in de 16, kon al strompelend afdrukken en dát was voor de scheids een reden om de balvoordeelregel toe te passen. Aan de overzijde glipte er iemand met een zwart truitje door de buitenspelval en maakte het boelkloedig af: 2-1 en terug naar af.
Onze aanvallen bleven slordig en onstuimig maar enkele minuten later leverde het aandringen wel een penalty op: ongrijpbare Jelle profiteerde van een foutje in de verdediging en werd door de keeper gegrepen.
Onze nummer 6 (ben zijn naam effe kwijt), die tot dan op een sterke wedstrijd kon terugblikken, had eerst moeite om de bal op de uitgegraven stip te leggen, en vond vervolgens de deklat op zijn weg.
De partij werd bitsiger en hitsiger. Bart, die gedurende de ganse wedstrijd ijzig kalm bleef bij het opjutten door de lokale 12e man, kreeg zelfs een duw te verduren na een doodgewoon fel duel. Fout tegen was zijn deel…
We bleven proberen maar grote kansen vielen er niet meer te noteren. Onze ongeslagen reeks werd dus abrupt afgebroken en de spaghetti-teller terug op 0 gezet.

3. Jelle Kerkhofs
  4. Gunther Melotte