#dd3333#1e73be
KWB Bolderberg 2
Logo vanSVH75
SVH75 3

Verslag

Op deze zonovergoten dag mochten we naar Bolderberg trekken. Vooraf weet je dan dat we voor een moeilijke opdracht staan. Er waren ook nog eens last-minute afzeggingen waardoor we plots met 10 man waren. Chris krijgt op de eerste zomerdagen nl. last van een herfstkwaaltje: blaren. Dankzij het betere telefoonwerk komen we toch nog aan een elfde man en trekken we vol goede moed naar Bolderberg.

Waar wij maar nipt met 11 waren, had onze tegenstander een erg ruime kern vandaag. Vier extra spelers op de bank en dan nog eens twee die de rol van lijnrechter op zich namen. Bolderberg nam al van in de eerste minuut het heft in handen. Het was duidelijk dat ze voor een snelle goal wilden gaan. Maar al even snel werd duidelijk dat dit niet evident zou worden voor hun: Jelle stond bij ons in doel en wist telkens raad met de ballen die in zijn gebied kwamen. In de eerste helft kregen we welgeteld 1 doelkans die er ook bijna in ging. Franco kreeg de mooie voorzet van Martijn net niet in doel gewerkt.
Tijdens de rust waren we vooral tevreden dat we de nul hadden kunnen houden. Nogmaals, dit vooral dankzij Jelle.
Guido gaf aan dat hij een verrekking voelde opkomen en hij wou stoppen. Bolderberg was zo sportief om één van hun spelers af te staan. Blijkbaar ook niet zo maar één: Gwen bleek bij eerste provincialer Herk te spelen. Gunther wou aan de toog gaan staan omdat hij voelde dat hij dorst ging krijgen maar hier werd geen gehoor aan gegeven.
De tweede helft begon goed voor ons. We konden de bal al beter laten rondgaan en zaten niet in de verdrukking. Maar al snel kregen we het deksel op de neus en stonden we 1-0 achter. We bleven beter voetballen en konden dan ook via Franco gelijkmaken. Niet veel later werd er een aanval van achter op gezet. Eens in het middenveld werd alles in één tijd uitgevoerd en het resultaat was een prachtige goal van opnieuw Franco. Bolderberg werd zenuwachtiger maar nu hadden we alles onder controle. De plaatselijke scheids floot plots een overtreding tegen Kai. Zijn tegenspeler liep zomaar tegen hem aan en natuurlijk ging Kaïke niet aan de kant. Voor de scheids voldoende om de bal net buiten de backlijn te leggen. We vreesde dat de scheidsrechter zich weeral zou gaan moeien zoals altijd maar we moeten eerlijkheidshalve zeggen dat buiten deze fase de man goed gefloten heeft.
De vrije trap leverde niets op. Iets later kon de snelle spits van Bolderberg toch iets te makkelijk door onze verdediging glippen en het stond 2-2. De kopjes gingen niet hangen en iedereen vocht om het gelijkspel vast te houden. We bleven redelijk voetballen en kozen ook geregeld voor de aanval. Piets strooide zo 5 minuten voor tijd een voorzet op het hoofd van Dennis die knap binnen kopte. 2-3 zowaar! Er werd nog wat blessuretijd bijgeteld vanwege de ontelbare wissels van Bolderberg maar we lieten de overwinning niet meer ontsnappen. Een sterke collectieve prestatie!

Selectie

 1. Fons Elsen
 2. Bart Kerkhofs
 3. Chris Lijnen
 4. Franco Zanardelli
 5. Guido Awouters
 6. Jannick Boonen
 7. Jelle Kerkhofs
 8. Kurt Vanderheyden
 9. Kaï Ramaekers
 10. Martijn Deckers
 11. Michel Vandereyt

Statistieken

Onderlinge duels: 6
W 3
V 0
G 3
Doelpuntensaldo: +5
Doelpunten voor: 7
Doelpunten tegen: 2
Clean sheets 5
Grootste winst

SVH75 ‐ 3 ‐ 0