SVH75 1
#1e73be#1e73be
KWBZ 3

Verslag

Met 13 waren ze, de sterspelers van SHV. Een overtal van bij het begin van de wedstrijd aangezien de tegenstander slechts beroep kon doen op 10 basisspelers.
Nummer 11 stond nog in de file onderweg naar de SHV-arena.

Het numerieke overwicht zorgde echter niet voor onmiddellijke dreiging. De bezoekers staken als eerste de neus aan het venster maar werden afgestopt door onze libero, Brecht (hij mocht nog eens de verdediging sturen owv de afwezigen).
De bal had hier echter al een eerste keer op de stip kunnen liggen wegens een drieste actie waarbij de aanvaller per ongeluk in de buikstreek geraakt werd.
Enkele minuten weer de bezoekers die over de middenlijn trokken. Na slecht wegwerken van de bal kregen de bezoekers een hoekschop. Ook wel corner genoemd… De bal floot door de lucht maar Kurt kon de bal niet onderscheppen. Gevolg was dus de gevleide maar verdiende 0-1.
Ondertussen was het fileleed rond het stadion verdwenen en kwam de 11de bezoeker hun gelederen versterken.
We probeerden met verzorgd spel onze aanvallers Piets en Franco in stelling te brengen maar het lukte ons nauwelijks. Op een tegenaanval kwam Brecht wat te hard ingelopen in de rug van de tegenstander. De scheidsrechter floot voor strafschop. Waarschijnlijk met de eerste fase nog in het achterhoofd. Het werd 0-2 via de stip. Even later weerklonk opnieuw een fluitsignaal, en nog één en nog één. We mochten gaan rusten!
Na de koffie verschenen er nieuwe gezichten bij de thuisploeg. Steven kwam Jelle vervangen en Tom V werd erin gegooid om de ietwat ongelukkige Brecht te doen vergeten. Het goed voetbal bleef uit maar we slaagden er toch in om te kunnen scoren. Chris L (L staat hier voor Linksback) stuurde Martijn op magistrale wijze diep. Een pass van wel zeker 30 meter over de verdediging. Martij haalde de achterlijn en zette perfect voor. Franco moest er maar tegen lopen en de bal verdween in doel.
De aansluitingstreffer zorgde voor verse moed! Met nog 10 minuten op de klok werd er gekozen voor Stürm und Drang! Guido kon dit tempo niet volgen en moest het strijdtoneel verlaten. Brecht kwam hem nog 10 minuten vervangen. Een beetje teveel Stürm en grote portie Drang kwam hem echter duur te staan. De scheidsrechter begon te provoceren omdat hij voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing. Na enkele minuten stonden ze bijna neus-aan-neus. Gelukkig gebruikte hij zijn gezond verstand en liet de arbiter links liggen. Scoren was de boodschap!
Na enkele halve kansen gebeurde het dan toch! Weliswaar aan de overkant. Een scherpe counter werd keurig afgewerkt en de 1-3 eindstand was een feit.
Teleurgesteld trokken we naar de kleedkamer. Groot was onze blijdschap echter toen er ne frisse bak bier op ons stond te wachten. Het was ouderdomsdeken Fons die verjaard bleek te zijn. Proficiat Fons!